Skräddarsydda aktiviteter

BALLONG FÄRD I SOLUPPGÅNGEN
Ni hämtas mycket tidigt på ert hotell eller riad för ca en timmes färd med 4X4. Om vädret tillåter så varar ballongfärden ca 1 timme. I färden ingår ett besök i en liten berberby . Ni återvänder till ert hotell kring lunchtid. 
Läs mer om detta på Marrakech Marias blogg: Med champagne i en korg 1000 m ö marken  

KAMELRIDNING i PALMERIET 
Strax utanför Marrakech ligger en tusenårig Palmodling. Här märker man verkligen av närheten till Sahara, som breder ut sig söder om de Höga Atlas. Som ett litet smakprov på ökenlivet föreslår vi ett besök i Palmeriet med en tur på dromedarerna som lever här.

ÄVENTYRS CENTER
Vid Höga Atlas bergens fot, ca 45 min fr. Marrakech, ligger ett äventyrscenter fint integrerat i omgivningarna. Här erbjuds ett stort antal aktiviteter såsom:
Trädtopps bana: Säkrad i selar tar man sig från träd till träd. 3 banor i olika svårighetsgrader.
Zipline: Säkrad i en lina som spänner över en liten kanyon svingar du dig högt uppe i luften.
Åsnepolo: Den klassiska sporten-fast på åsnerygg.

Och mycket annat: Mountain bike, Pilbåge skytte, Kurs i marockanska hantverk, Team building dagar, Indiana Jones bana etc. Du kan välja att komma hit över dagen eller med övernattning. 

Läs mer om detta på Marrakech Marias blogg: Nyår hos Berberna  

RIDNING
Det finns främst två hästraser i Marocko; Araben och Berberhästen samt en blandning mellan de två. Naturen mellan Marrakech och Atlas är platt med olivlundar och små enkla berber byar. Du kan välja allt ifrån 1 timme till (för grupper) flera dagar.
Läs mer i Marrakech Marias blogg: Ridning i Marocko  

WHITE WATER RAFTING & KANOT
När Ourika floden har högt vattenstånd mellan januari till mars, så är det en unik plats att uppleva white water rafting. Oavsett om nu har erfarenhet eller ej så kommer du älska adrenalin-ruschen i vattenfallen och flodens krökningar. 

BERGSBESTIGNING
Jebel Toubkal är Nordafrikas högsta topp på 4167 m. Det krävs ingen tidigare vana för att bestiga den, men att nå dess topp på 4167 m öh är en bragd. Bestigningen är givetvis beroende på väder och rekommenderas inte under vintermånaderna.
Dag1 / transfer till basecamp och en trek på 9 tim till 3207 m öh.
Övernattning
Dag 2/ Vidare till toppen för magnifika vyer över Höga Atlas och Marrakech. Därefter retur till campen på 3207 m öh.
Dag 3/ Vidare nedstigning och retur till Marrakech. 

SKY DIVING
Hoppa ut från ett flygplan på 4000 m höjd är kanske inte det mest logiska man kan göra… Men det ger en garanterad adrenalin kick! Vid Mellan Atlas bergens fot ligger Marockos fallskärmsklubb. Vi rekommenderar detta som en två dagars tur, kanske med vandring i Mellan Atlas den andra dagen?